Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.


Παρά το γιορτινό των ημερών η κατάσταση γύρω μας όσο πάει και χειροτερεύει. Μέσα σε μιά μέρα μάθαμε ότι στο νέο προϋπολογισμό μειώνονται στο ελάχιστο οι δαπάνες για την παιδεία, η ανεργία έσπασε κάθε ρεκόρ, ότι συζητιέται στη βουλή νέος ποινικός κώδικας που προβλέπει την μετατροπή πλημμελημάτων σε πτέσματα με σκοπό την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και φυσικά την συζήτηση για τον νέο αθλητικό νόμο. Δηλαδή με απλά λόγια ζούμε σε μία κοινωνία που βγάζει στρατιές αγράμματων και άνεργων νέων, που οι ποινές για τον οποιοδήποτε γίνονται πιο ελαστικές εκτός απο τους ΟΠΑΔΟΥΣ που με την επιστροφή του ιδιώνυμου, την κατάργηση των συνδέσμων και την απαγόρευση των μετακινήσεων δέχονται ένα πρωτοφανή πόλεμο. Για να μπούμε στο θέμα χωρίς πολλά λόγια αυτό που είναι πολύ σημαντικό στη συζήτηση για το νέο νόμο είναι πρώτα απο όλα να γνωρίσουν όλοι τι είναι ο νέος αυτός νόμος, ποιοί νομοθετούν, σε ποιό κοινωνικό περιβάλλον θα εφαρμοστεί και ποιά θα είναι τα όργανα που θα τον εφαρμόσουν.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι η αθλητική βία, ένα φαινόμενο που σε καμία περίπτωση δεν είναι αποκομμένο απο την κατάσταση που κυριαρχεί στη κοινωνία μας. Όποιος θεωρεί την αθλητική βία ένα σημείο των καιρών που δημιουργείται απο εξωγήινους που κατεβαίνουν κάθε κυριακή τα σπάνε και μετά γυρίζουν στο πλανήτη τους και ότι η λύση θα δοθεί με ξαναζεσταμένα και αποτυχημένα μέτρα της λογικής "πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι" είναι άσχετος και επικίνδυνος. Πάρτε το χαμπάρι η βία είναι το αποτέλεσμα, η αιτία είναι η έλλειψη παιδείας, η ανεργία, η αδικία, κάθε είδος ρατσισμού και γενικά το μίσος που πηγάζει απο τη βία της εξουσίας. Δεν ζούμε σε μία κοινωνία αγγέλων που την καταστρέφουν οι διάβολοι της Κυριακής, αλλά σε μία διαβολική κοινωνία που έχει ανάγκη τους αγγέλους της Κυριακής.
Πάμε τώρα στο ποιοί νομοθετούν. Άνθρωποι άσχετοι με το θέμα, που έχουν πάει σε κολέγια, δεν έχουν πάει ποτέ στο γήπεδο, αρκετοί απο αυτούς για πολλά χρόνια δεν ζούσαν στην Ελλάδα, αλλά πάνω απο όλα άνθρωποι λαμόγια. Για να μην μακρυγορούμε αναφέρουμε ένα περιστατικό που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Η εισαγγελέας για το σκάνδαλο του βατοπεδίου στο πόρισμα της αναφέρει ότι 3 υπουργοί (πασοκ, νδ) έχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες αλλά δεν μπορούν να δικαστούν διότι καλύπτονται απο τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που ψήφισαν οι ίδιοι. Αυτοί λοιπόν ψηφίζουν ένα νόμο που λέει ότι εαν ένα 18 χρονο παιδί ανάψει ένα πυρσό πάει φυλακή χωρίς αναστολή.
Πάμε στο τί νομοθετούν. Πρώτα απ' όλα το ιδιώνυμο, δηλαδή καμία αναστολή στις ποινές κατευθείαν φυλακή για κάθε αδίκημα και για τον οποιοδήποτε είτε έχει ποινικό μητρώο είτε όχι. Κλείσιμο των συνδέσμων χωρίς καμιά δικαιολογία με τρόπο χουντικό και εντελώς αντισυνταγματικό. Ποινή φυλάκισης σε όποιων πάει εκδρομή παρά την απαγόρευση, face control και πολλά άλλα τραγικά και μη εφαρμόσιμα μέτρα.
Ποιά όργανα θα εφαρμόσουν το νόμο. Δεν θα πούμε για επείορκους αστυνομικούς και δικαστές παρά μόνο θα αναφέρουμε ένα πρόσφατο περιστατικό. Πριν΄λίγο καιρό βγήκε η απόφαση για 4 παιδιά τα οποία μπήκαν πρίν 4 χρόνια φυλακή για 15 μήνες, πράγμα το οποίο κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους και τους έκανε κοινωνικά να στιγματιστούν και τυπικά η απόφαση ήταν αθωωτική. Ποιός όμως θα φέρει πίσω τη ζωή αυτών των παιδιών που λόγο κακής προανάκρισης προφυλακίστηκαν και περίμεναν 4 ολόκληρα χρόνια για δικαίωση; Ή ακόμα ποιός μπορεί να δεχθεί ότι θα πάει 2 χρόνια φυλακή αν τον πιάσουν στα διόδια να πηγαίνει να παρακολουθήσει έναν αγώνα παρά την απαγόρευση των μετακινήσεων και την ίδια ώρα να αφήνονται ελεύθεροι αυτοί που κατέστρεψαν το τόπο και έχωντας κακουργήματα στη πλάτη τους.

Σε καμία περίπτωση δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες και τα λάθη μας. Δεχόμαστε τους ελέγχους στους συνδέσμους αρκεί να μην βγαίνουν ανακριβείς ανακοινώσεις για γιάφκες με φωτογραφία που περιέχει 2 κράνη, 1 σκουπόξυλο, 2 μπουκάλια ουίσκι και ένα πυροσβεστήρα πράγματα νόμιμα και απολύτως λογικά για να υπάρχουν στο χώρο. Όποιος συλλαμβάνεται να έχει την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους ανθρώπους και να ισχύουν και για αυτούς οι νόμοι που ισχύουν για όλο το κοινωνικό σύνολο και πάνω απο 'λα να δίνεται και μία δεύτερη ευκαιρία σε νέους ανθρώπους. Αυτός ο νόμος δεν θα περάσει γιατί είναι άλλο ένα παράλογο και αντισυνταγματικό κατασκεύασμα που μας ταξιδεύει σε παλαιότερες εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Υ.Γ.1 Η φυλακή δεν είναι διακοπές για να της δίνετε σαν τα κουπόνια του κοινωνικού τουρισμού.
Υ.Γ.2 Η αντίδραση μας για την κοινωνική κατάσταση φόβησε πολλούς, αλλά δεν θα μας κλείσουν το στόμα.
Υ.Γ.3 Ρωτήστε τον ερασιτέχνη κάθε σωματείου τί σημαίνουν οι οργανωμένοι για την επιβίωση των εργαζομένων εκεί και γενικότερα για την βιωσιμότητα του ερασιτέχνη κάθε συλλόγου.
Υ.Γ.4 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΛΠΙΔΑ...



ΠΗΓΗ :http://westblock13.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: